Zip It Shrimpy

20 min

super easy

4

Vegan Finest Foods zijn de makers van de meest bizar lekkere plantbased seafood producten. Denk bijvoorbeeld aan Sashimi No Tuna en Zalmon, Kalamariz of de Lemon Shrimpz die ik heb gebruikt in dit recept. De smaken, structuren en looks zijn zo goed dat zelfs seafood lovers hiervoor zullen zwichten 😉 

Dus als je deze Lemon Shrimpz combineert met een heerlijke noodle salade dan heb je gegarandeerd een killer dish!

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
225 gr Fairtrade Original Thaise rijst noedels witte rijst
1 zak Vegan Zeastar Lemon Shrimpz (Jumbo XL vriezer)
150 gr verse rode kool
150 gr julienne wortel
1 stengel bosui
15 gr verse koriander
1 rode peper
1 limoen
25 gr ongezouten pinda's
4 el pindakaas
6 el sojasaus
1 tl honing
optioneel zonnebloemolie om te frituren
optioneel chili vlokken

Aan de slag

1.

Een goede voorbereiding is het halve werk toch? ;) Dus voor de noodles begin je met een pannetje water op het vuur te zetten en breng je deze aan de kook. Voor de Shrimpz zet je de frituur aan of zet je een pan, met een laag zonnebloemolie, op een hoog vuur.
Markeer als klaar
2.

In de tussentijd snijd je de rode kool in dunne reepjes en de bosui en rode peper in ringen. Leg dit even aan de kant.
Markeer als klaar
3.

Ondertussen kookt het water en is de olie ook op temperatuur. Plaats de noodles in het water en laat deze in ongeveer 2 minuten beetgaar koken. De Shrimpz mogen in de olie tot ze mooi goudbruin zijn.
Markeer als klaar
4.

Meng in de tussentijd in een schaaltje de pindakaas, sojasaus en honing. Als de noodles gaar zijn giet je ze af en mogen ze in een grote salade schaal. Meng de noodles met het pindakaas mengsel.
Markeer als klaar
5.

Nu mogen ook de groente bij de noodles. Meng de rode kool, julienne wortel, bosui, blaadjes verse koriander en de rode peper goed met de noodles.
Markeer als klaar
6.

Tijd om de borden op te maken. Plaats wat van de noodle salade in het midden van het bord. Knijp een kwart van de limoen hier boven uit. Dan gooi je er een klein handje ongezouten pinda’s over en als laatste leg je er wat Lemon Shrimpz boven op. Smakelijk!
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *