Vietnamese Pho

60 min

medium

4

De eerste keer dat ik ooit een Vietnamese Pho at was in een Aziatisch restaurant met allerlei shared dining gerechten. Mijn vrienden bestelde meerdere gerechtjes en ik dacht even slim te zijn en een flink bord soep te bestellen. Ik had geen flauw idee wat ik kon verwachten maar ik had nog nooit een slechte ervaring gehad met Aziatische soepen dus dat moest wel goed zitten. Nou niets was minder waar. Toen mijn bord verscheen dacht ik bij mezelf: Wat een afzetterij. Hahaha. Flauw bouillon met nog geen handvol noodles en wat verse kruiden, ik ga met honger naar huis. 

Maar een aantal jaar later kreeg ik weer een bord Pho voorgeschoteld en toen besefte ik me dat Pho niet flauw is, maar juist heel zacht van smaak, en als goed oplet je alle specerijen uit de bouillon kunt proeven. Afgemaakt met maar een paar toppings die niet overheersen, want de bouillon is wat het gerecht zo mooi maakt.

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
225 gr Fairtrade Original Thaise rijstnoedels witte rijst
100 gr shiitake paddestoelen
125 gr taugé
2stuks Shanghai Paksoi
1 rode ui
1 rode peper
1 lotus wortel ca. 10cm (toko)
1 limoen
15 gr verse koriander
voor de bouillon
2,5 lt water
2 el sojasaus
1 gele ui
2 wortels
1 stengel bleekselderij
75 gr verse gember
4 gedroogde shiitake paddestoelen
5 tenen knoflook
4 steranijs
5 kruidnagels
2 kaneelstokjes
1 tl korianderzaad

Aan de slag

1.

Schil de ui en de gember en snijd deze in grove stukken. Pak een grote soeppan en zet deze op een middelhoog vuur. Hier in gaan we de ui en gember even aanbakken zodat de smaken vrij komen, hier is geen olie voor nodig. Roer regelmatig door de pan zodat het niet aanbrandt, want dan kan het bitter worden. Doe dit voor ongeveer 5 minuten.
Markeer als klaar
2.

Nu mogen de steranijs, kaneelstokjes, kruidnagels en het korianderzaad erbij en bak je dit ook nog 3 minuten mee. Blijven roeren!
Markeer als klaar
3.

Ondertussen snijd je de wortels en bleekselderij in grove stukken. Voeg deze samen met de knoflooktenen, de gedroogde shiitakes en het water toen aan het specerijenmengsel.
Markeer als klaar
4.

Zet het vuur hoog en zorg dat het water gaat koken. Zodra het kookt mag je het vuur laag zetten zodat de bouillon langzaam kan sudderen. Na ongeveer 45 minuten zet je het vuur uit. Ondertussen kun je al wat andere onderdelen voorbereiden.
Markeer als klaar
5.

Schil de lotus wortel en snijd deze in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter. Bak deze aan beide zijde in een scheutje sesamolie tot ze goudbruin zijn. Haal ze dan uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier.
Markeer als klaar
6.

Snijd de ui en rode peper in smalle, halve ringen en haal de blaadjes van de koriander takjes af. Bewaar deze tot je de soep gaat opdienen.
Markeer als klaar
7.

Voor de noodles zet je een pannetje water op het vuur en kook je ze in 2 minuten beetgaar. Schep de noodles uit de pan en verdeel deze over de borden. Kook de paksoi even voor 1-2 minuten in hetzelfde pannetje en verdeel ook deze over de borden.
Markeer als klaar
8.

Zodra de bouillon klaar is schenk je hem over in een andere pan met een zeef zodat je een heldere bouillon overhoudt. Snijd de verse shiitakes in dunne plakjes en voeg deze en de sojasaus toe aan de bouillon.
Markeer als klaar
9.

Schep nu de bouillon in de borden, zodat de noodles er net onder bedekt worden. Verdeel de shiitakes die in de bouillon zitten ook over de borden. Maak het gerecht af door er een klein handje taugé op te leggen, wat rode ui, rode peper en koriander, een paar stukjes lotus wortel en een kwart van de limoen. En that’s it! Enjoy!
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *