Sweet and Sour Chick’n

45 min

easy

4 personen

Sweet and sour chicken, een van de gerechten waarvan ik hoopte dat ik er een lekkere vegan versie van zou kunnen maken. Want dat is wat ik vaak probeer, gerechten die ik at voor dat ik vegan werd, omtoveren in een vegan dish dat net zo lekker, of soms nog lekkerder, is dan het origineel. Hier in huis is dit echt een favoriet!

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
300 gr witte rijst
2 pakjes Garden Gourmet Sensational filet pieces Asian seasoning
2 rode paprika's
2 gele paprika's
1 groene paprika
1 grote gele ui
1 blikje ca. 220gr ananasschijven
200 gr bloem
60 gr maizena
300 ml water
1 el zonnebloemolie
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl zout
voor de saus
100 gr suiker
60 ml ketchup
60 ml rijstazijn
2 el sojasaus
2 geperste knoflooktenen
2 el maizena

Aan de slag

1.

Als ik gerechten maak met rijst dan begin ik eigenlijk altijd eerst met het aanzetten van mijn rijstkoker zodat de rijst klaar is als de rest van het gerecht klaar is. Dus zet je rijstkoker aan of een pan op het vuur, dan kun je je Sweet and Sour Chick’n straks gelijk opdienen.
Markeer als klaar
2.

Begin eerst met het maken van de saus, dan staat die alvast klaar voor straks. Meng in een schaaltje de suiker, ketchup, rijst azijn, sojasaus en de geperste knoflook tenen. In een apart schaaltje doe je de 2 el maizena met 2 el water. Roer dit goed door en zet beide schaaltjes even aan de kant.
Markeer als klaar
3.

Dan het beslag voor de kipstuckjes. Meng in een grote schaal de bloem, maizena, water, zonnebloemolie, paprikapoeder en het zout tot een mooi glad beslag. Voeg de kipstuckjes hier aan toe en dompel ze in het beslag.
Markeer als klaar
4.

Zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur en doe hier een laagje zonnebloemolie in. Haal voorzichtig een voor een de kipstuckjes uit het beslag en leg ze in de koekenpan. Dit zul je waarschijnlijk in delen moeten doen want de stukjes moeten los van elkaar liggen in de pan. Zodra je ziet dat de kipstuckjes bruin worden kun je ze omdraaien. Bak ze tot ze mooi krokant zijn, haal ze dan uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier. Je voegt de kipstuckjes straks als laatste toe aan het gerecht zodat ze lekker knapperig blijven.
Markeer als klaar
5.

Snijd de paprika’s in blokjes en de ui in grove stukken en bak deze op een middelhoog vuur in een koekenpan voor ongeveer 4 minuten zodat nog een bite hebben. Snijd de ananas in blokjes en voeg deze hier aan toe.
Markeer als klaar
6.

Nu mag de saus er bij. Zorg dat het zachtjes pruttelt en proef even of de smaak klopt. Je kunt altijd wat extra suiker of rijst azijn toevoegen indien nodig.
Markeer als klaar
7.

Voeg nu het schaaltje met de maizena toe zodat de saus wat gaat indikken en laat dit nog even 3 minuten pruttelen.
Markeer als klaar
8.

Als laatste gaan de kipstuckjes erbij en that’s it. Schep wat van de rijst op een bord samen met de Sweet and Sour Chick’n en het gerecht is klaar om geserveerd te worden.
Markeer als klaar
9.

Markeer als klaar

Notes

Oh, kleine side note, het is het lekkerste om het gerecht gelijk op te eten omdat de kipstuckjes dan krokant zijn. Heb je nog restjes en wil je die de volgende dag opeten? Dat kan maar dan zal het krokante laagje van de kipstuckjes wel zacht zijn geworden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *