Spicy Korean Bao Buns

20 min

easy

10 broodjes

Oeps, mijn liefde voor Aziatisch eten begint volgens mij steeds meer op te vallen als je mijn recepten ziet. Ik vind het heerlijk om te experimenteren met de smaken en structuren die deze keuken te bieden heeft. Vandaar een nieuwe variant van de gua bao broodjes 🙂 Ditmaal met pittige, Koreaanse kipstukjes en heerlijke zoet zure komkommer voor een frisse touch. Ik had het geluk deze toffe charcoal gua bao buns tegen te komen. Ze zorgen ervoor dat het gerechtje er nóg leuker uit ziet.

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
1 zak Gua Bao buns (toko vriezer)
2 pakjes Vivera Plantaardige Kipstukjes
1 el Gochujang pasta (toko)
1 el honing
2 el bruine suiker
2 el sojasaus
1 el sesamolie
1 tl vers geraspte gember
2 geperste tenen knoflook
1 komkommer
1 kleine rode ui
1/2 rode peper
1 tl chilivlokken
1 tl sesamzaadjes
5 el witte wijnazijn
2 el suiker

Aan de slag

1.

Snijd de komkommer in plakjes, de rode ui in halve ringen, en de rode peper in smalle ringetjes en doe dit alles in een grote schaal. Hier gaat de witte wijnazijn, suiker en chilivlokken bij. Strooi als laatste wat sesamzaadjes erover. Laat dit intrekken tot je het dadelijk gaat gebruiken
Markeer als klaar
2.

Zet een koekenpan op een hoog vuur en bak in een scheutje sesamolie de kipstukjes tot ze lekker krokant zijn.
Markeer als klaar
3.

Begin met het stomen van je gua bao broodjes. Ik doe dit voor ongeveer 10 minuten in mijn stoommandjes, maar je kan ze ook 20 seconde in de magnetron opwarmen met een magnetron deksel er over heen.
Markeer als klaar
4.

Ondertussen maak je de saus voor de Koreaanse kip. Meng de Gochujang pasta, honing, bruine suiker, sojasaus, sesamolie, geraspte gember en geperste knoflook. Roer de saus goed door, giet dit over de kipstukjes en meng alles goed.
Markeer als klaar
5.

Tijd om je broodjes te vullen! Open de broodjes, schep hier 1-2 eetlepels kipstukjes in, leg daarop een paar stukjes van de zoet zure komkommer en klaar is kees :) Enjoy!
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *