Old School Groentesoep Mét Balletjes

30 min

super easy

4

Jaja, iedereen kent hem wel, de soep der soepen: groentesoep. En dan hebben we hem het liefst in een makkelijke, snelle variant mét plantaardige balletjes. Dus schud die handjes maar vast los want we gaan ballen rollen!

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
3 lt groentebouillon
700 gr boerensoepgroente
1 knolselderij
100 vermicelli
1/2 tl gedroogde tijm
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
snufje zout en peper
voor de soepballetjes
400 gr Naturli vegan gehakt
1 tl knoflookpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl oregano
snufje zout en peper

Aan de slag

1.

Zet een grote soeppan op het vuur met 3 liter water en de 6 groentebouillon blokjes. Verhit het water maar zorg dat het net niet kookt.
Markeer als klaar
2.

Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Voeg deze en de voorgesneden soepgroente toe aan het water.
Markeer als klaar
3.

Nu mag de tijm, het gerookte paprika poeder, knoflook poeder en het snufje zout en peper er bij. Laat dit alles rustig trekken.
Markeer als klaar
4.

Ondertussen gaan we de soepballetjes maken. Pak een schaal waar je het gehakt in doet samen met het knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, oregano en het snufje zout en peper. Meng dit alles goed en rol er balletjes van in de eigen gewenste grote. Ik maak ze graag wat kleiner, ongeveer 1,5cm doorsnee, zodat eventuele kleine kindermondjes ze in een keer kunnen opeten.
Markeer als klaar
5.

Pak een koekenpan en bak de soepballetjes tot ze een mooi bruin korstje hebben. Dit zorgt voor extra smaak en zo behouden ze hun structuur beter.
Markeer als klaar
6.

De soep staat nu ongeveer zo’n 25 minuten op het vuur. Proef voorzichtig even of de smaak naar wens is, voeg eventueel nog wat extra peper of knoflookpoeder toe. We gaan nu ook de soep balletjes en vermicelli aan de soep toevoegen.
Markeer als klaar
7.

Laat is nog een minuut of 5 op een middelhoog vuur staan zodat de vermicelli zacht kan worden en de soep een mooi geheel kan worden en you’re ready to go!
Markeer als klaar

Notes

Heb je nou nog soep over? Vries een bakje in voor een later moment! Hij is dan nog net zo lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *