No Worry Curry
Jaja, een simpele Indiase curry kan natuurlijk niet ontbreken op Jenna’s Yummies. Soms maak ik hem from scratch, maar ook deze mama heeft daar niet altijd tijd voor dus voor dit recept gebruiken we de heerlijke kruidenpasta van Patak’s. Mild pittig, kruidig en vol van smaak. Daar teken ik voor!
Nog geen reviews
Ingrediënten
Adjust Servings
1 potje Patak's Madras Indiase Kruidenpasta | |
350 gr aardappelen | |
325 gr bloemkoolroosjes | |
200 gr verse erwtjes | |
200 gr grof gesneden spitskool | |
1 gele ui | |
2 tenen knoflook | |
15 gr verse gember | |
2 blikken tomatenblokjes | |
100 ml water | |
optioneel witte rijst | |
optioneel Spring Home Paratha Roti (AH vriezer) | |
optioneel Naan brood (zie mijn recept of kant en klaar Patak's Naan) |
Aan de slag
1.
Breng een pan met water aan de kook en voeg hier een snufje zout en de bloemkoolroosjes aan toe. Laat deze ongeveer 8 minuten koken en giet ze dan af.
Markeer als klaar
2.
Breng ook een pan water aan de kook met een snufje zout voor de aardappelen. Snijd deze in blokjes, kook deze 10 minuten en giet ook deze af.
Markeer als klaar
3.
Dan nu de curry. Snipper je ui, pers de knoflook en fruit deze in een scheut kokosolie in een grote pan op een middelhoog vuur. Snijd de gember heel fijn en voeg deze ook toe. Nu gaat het potje kruiden pasta erbij. Roer alles door, laat de kruidenpasta ongeveer 1 minuut meebakken en voeg dan het water er aan toe.
Markeer als klaar
4.
Nu mogen de blikken tomatenblokjes, de aardappelen, bloemkoolroosjes, erwtjes en de spitskool erbij. Roer alles goed door en laat dit nog 15 minuutjes pruttelen.
Markeer als klaar
5.
Kies je favoriete side dish, bijvoorbeeld witte rijst, paratha roti of naan brood en genieten maar :)
Markeer als klaar
Geef een reactie