No Fishy Pokebowl

30 min

super easy

4

Een mega food trend van de laatste tijd is toch wel de pokebowl. Je ziet in steden steeds meer kleine tentjes openen die deze, zelf samen te stellen, snelle hap verkopen. En dat maakt een pokebowl ook zo leuk, je kunt er echt mee doen wat je zelf wil. 

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
400 gr Saitaku
1 pakje Vegan Zeastar No Tuna (Jumbo XL vriezer)
200 gr edamame bonen
1 avocado
1 vel Saitaku sushi nori
1 rode ui
1 pakje zeewiersalade
1 ingelegde Japanse radijs (toko)
1 el rijstazijn
1 tl suiker
3 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 el sweet chili saus
1 tl sesamzaad
3 el Remia Mayolijn mayonaise
1 tl wasabi

Aan de slag

1.

Zet een pannetje met 600 ml water op het vuur. Giet hier de sushirijst in en breng het water aan de kook. Laat het water 10 minuten koken. Zet het vuur dan uit en laat de rijst 15 minuten stomen met de deksel op de pan. Meng door de rijst 1 el rijstazijn en 1 tl suiker.
Markeer als klaar
2.

In een schaaltje meng je de sojasaus, sesamolie, sweet chili saus en het sesamzaad. Snijd de No Tuna in blokjes van ongeveer 1 cm en leg dit in het schaaltje met saus om te marineren.
Markeer als klaar
3.

Snijd wat plakjes van de Japanse radijs, de rode ui in halve ringen, de avocado in plakjes en de nori knip je in dunner reepjes.
Markeer als klaar
4.

Tijd om de pokebowl samen te stellen. Verdeel de rijst over de schalen. Plaats ongeveer 2 el van de No Tuna in het midden van het schaaltje en ga hierom heen de rest van je toppings leggen.
Markeer als klaar
5.

Om de pokebowl af te maken kun je de rest van je No Tuna marinade over de pokebowl doen, of gewoon een beetje sojasaus. Ik het zelf erg lekker om er ook wasabi mayonaise overheen te hebben. Meng de mayonaise met de wasabi en doe hier een heel klein scheutje water bij zodat het net wat dunner wordt als je allles mengt.
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *