Nanana Naan Brood

40 min (2 uur prep)

easy

10 stuks

Okay, als ik wist dat zelfgemaakt Indiaas Naanbrood zo lekker zou zijn dan had ik dit al veel eerder gemaakt, want alle broden waren aan het eind van de avond op (en we waren maar met z’n tweeën oeps). Je kunt deze topper eten bij bijvoorbeeld een Indiase curry, een soepje, of lekker als snack bij een borrel. 

Ik ben echt een sucker voor knoflook dus ik heb de Naan er flink mee ingesmeerd. Gelukkig moet je tegenwoordig bijna overal een mondkapje op want hierna ruik je nog 2 dagen uit je mond naar knoflook hahaha.

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
500 gr bloem
175 ml Alpro mild & creamy yoghurt
175 ml warme havermelk
60 ml warm water
1/2 tl gist
1 el suiker
1 tl zout
125 gr Flower Farm bakken zonder palm plantaardige boter
5 tenen knoflook
handjevol verse koriander

Aan de slag

1.

Meng in een schaal het warme water, het gist en de suiker. Zet dit 5 minuten aan de kant zodat het gist kan gaan werken.
Markeer als klaar
2.

Meng in een andere schaal de bloem met het zout. Maak in het midden van de bloem een kuiltje waar je dadelijk de natte ingrediënten in gaat gieten.
Markeer als klaar
3.

Voeg nu de warme melk en de alpro toe aan het gist mengsel. Meng dit goed en giet het in het kuiltje van de bloem.
Markeer als klaar
4.

Meng in het begin alles goed met een lepel tot het een geheel begint te worden. Daarna ga je met je handen het deeg goed mengen. Zodra je hiermee klaar bent pak je een andere schaal en smeer deze licht in met olijfolie. Plaats het deeg in deze schaal en dek hem af met een vochtige theedoek. Laat het deeg nu 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
Markeer als klaar
5.

Zodra het deeg gerezen is kun je de broden gaan bakken. Strooi flink wat bloem op een grote snijplank zodat je deeg niet aan de plank blijft plakken. Snijd een stuk van het deeg, ongeveer een handje vol, en druk dit zo plat mogelijk in een beetje ovale vorm. Verhit ondertussen een koekenpan op een middelhoog vuur met daarin een flinke scheut olijfolie. Leg hier je deeg in (eventueel 2 als je pan groot genoeg is) en bak deze tot er bubbels in ontstaan en het een mooie gouden kleur krijgt (de bubbels worden meestal een stuk donkerder maar dat hoort). Draai het brood om en bak de andere zijde op dezelfde manier.
Markeer als klaar
6.

Als beide kanten gebakken zijn leg je ze op een broodplank en ga je de boter smelten om de broden mee in te smeren. Dit doe je in een klein pannetje op een laag vuur. Pers de knoflook, hak de koriander grof en doe dit bij de boter. Als de boter helemaal gesmolten is pak je een kwast of lepel en smeer je de broden hier rijkelijk mee in. That’s it, laat het Naan feest beginnen!
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *