It’s Taco Time

40 min

easy

4

It’s Taco Time!! Comfort food dat iedereen lust en zijn vingers bij aflikt. Verpakt in een heerlijke soft taco die zorgt voor dat speciale Mexicaanse tintje. Mexico, Mexihicoooooooo 😉

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
2 pakjes La Morena mais tortilla
2 pakjes Vegetarische Slager kipstuckjes
1 zakje taco kruidenmix
1 blik La Morena zwarte bonen spread
200 gr kidneybonen
200 gr zwarte bonen
150 gr maïskorrels
250 gr cherrytomaten
1 rode paprika
2 avocado's
2 limoenen
2 stengels bosui
15 gr verse koriander
1 bakje haver fraiche
100 ml water
1 el olijfolie

Aan de slag

1.

Bak de kipstuckjes in 1 el olijfolie tot ze een mooi knapperig korstje hebben. Voeg dan de taco kruidenmix en 100 ml water toe. Meng de kruidenmix goed met de kipstuckjes en zet het vuur op z’n laagst en blijf dit regelmatig doorroeren.
Markeer als klaar
2.

Meng in een schaal de kidneybonen, zwarte bonen en maïskorrels. Zet deze even aan de kant.
Markeer als klaar
3.

Snijd de cherrytomaatjes in kwarten, de paprika in reepjes en de avocado’s in plakjes. Deze gebruik je dadelijk om de taco’s mee “op te bouwen”.
Markeer als klaar
4.

Verwarm de taco’s in een koekenpan. Zorg dat de pan goed heet is en verwarm ze dan voor 15 seconde per kant. De taco zal een beetje gaan “bubbelen”. Ze zijn nu klaar om gevuld te worden.
Markeer als klaar
5.

Smeer de warme taco in met een laagje van de bonenspread. Plaats 2 plakjes avocado aan de linkerkant van de taco, ongeveer 2 cm van de rand af. Daarnaast komen 2 el van het bonenmengsel. Ook mogen er een paar reepjes paprika op en wat stukjes tomaat.
Markeer als klaar
6.

Zet het vuur uit van de koekenpan met kipstuckjes. Op elke taco gaan ongeveer 4 stukjes, afhankelijk van hoe groot ze zijn.
Markeer als klaar
7.

Om de taco’s af te maken snijd je de bosui in de lengte in smalle reepjes. Verwijder de blaadjes van de koriander takjes en verdeel dit beide over de taco’s.
Markeer als klaar
8.

Serveer naast de taco’s een schaaltje met haver fraiche en wat schijfjes limoen.
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *