Immune Booster Soepje

30 min

super easy

6

Soms heb je van die dagen dat je voelt aan je lichaam dat je wel even een extra immuunsysteem boost kan gebruiken. Verse gember is een van de uitgesproken smaken in deze soep (je moet wel van pittig houden), maar is ook de reden waarom deze soep zo goed voor je is. Het zit vol met vitamines en mineralen, werkt ontstekingsremmend en bestrijdt misselijkheid. Dé soep die je lichaam dus af en toe nodig heeft en verdient.

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
2 lt groentebouillon
500 gr flespompoen
2 grote pastinaken
2 tenen knoflook
15 gr verse gember
50 gr pompoenpitten
1 el chilivlokken
snufje zout en peper
voor de pastinaak krokantjes
1 pastinaak
1 el olijfolie
snufje zout en peper

Aan de slag

1.

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
Markeer als klaar
2.

Zet een grote soeppan op een middelhoog vuur met daarin 2 lt water en 4 groentebouillonblokjes.
Markeer als klaar
3.

Schil de pompoen en 2 pastinaken en snijd deze in grove stukken. Deze mogen in de soeppan.
Markeer als klaar
4.

Schil de gember en snijd deze deze heel fijn. Doe dit ook met de knoflook en voeg dit ook toe aan de soep samen met een snufje zout en peper.
Markeer als klaar
5.

Laat dit alles ongeveer 15 minuten koken en prik dan even in de pompoen om te kijken of die zacht is.
Markeer als klaar
6.

Ondertussen gaan we de pastinaak krokantjes maken. Schil de pastinaak en rasp met een dunschiller lange plakjes. Meng deze in een klein schaaltje met 1 el olijfolie en een snufje zout en peper.
Markeer als klaar
7.

Plaats de plakjes op een stuk bakpapier en bak ze voor 10 minuten in de oven.
Markeer als klaar
8.

Zodra de pompoen zacht is zet je het vuur uit en blend je de stukken met de staafmixer totdat het een mooie dunne soep is.
Markeer als klaar
9.

Schep de soep op en maak deze af met wat stukjes pastinaak krokant, een paar pompoenpitten en wat chilivlokken.
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *