Hola Empanada!

40 min

super easy

10 stuks

“Ik kan gewoon niet stoppen met eten, ze zijn echt veel te lekker!” Dat is wat mijn man zei toen hij de derde empanada verslond. En leeg was het bord. Of je ze nou eet voor lunch, als tussendoortje of als side dish, deze empanadas zijn dé perfecte hartige snack voor elk moment van de dag. 

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
1 pakje bladerdeeg
175 gr Vivera kruimgehakt
1 rode paprika
1 gele ui
100 gr maiskorrels
3 champignons
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl paprikapoeder
snufje zout en peper

Aan de slag

1.

Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden.
Markeer als klaar
2.

Zorg dat de plakjes bladerdeeg ontdooid zijn zodat je ze goed kan dichtvouwen.
Markeer als klaar
3.

Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes van ½ cm, hak de champignons in kleine stukjes en giet de maïs af.
Markeer als klaar
4.

Fruit de ui in een koekenpan met 2 el olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg dan de rulstukjes, paprika, champignons en mais toe. Ook het gemalen komijnzaad, paprikapoeder en snufje zout en peper mogen hier bij. Bak dit alles voor ongeveer 5 minuten.
Markeer als klaar
5.

Leg de bladerdeegplakjes met de punt naar boven. Plaats ongeveer 2 eetlepels in het midden van het bladerdeeg. Breng de onderste punt van het bladerdeeg naar de bovenste punt en vouw hem voorzichtig dicht. Zorg dat de zijkant een beetje worden omgeslagen zodat ze niet open klappen in de oven.
Markeer als klaar
6.

Plaats de empanadas op een ovenrek bedekt met bakpapier en laat ze 25 minuten bakken. Zodra ze klaar zijn laat je ze even af koelen en zijn ze klaar om opgegeten te worden.
Markeer als klaar
7.

Markeer als klaar

Notes

Mocht je het lekker vinden dan is sriracha saus top om de empanadas in te dippen voor wat extra spicyness.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *