Heartwarming Nasi Nights

40 min

easy

4

Iedereen heeft weleens zo’n avond dat je geen zin hebt in het maken van een ingewikkelde maaltijd, maar ook niet perse zin in ongezond eten. Ik zal je een geheim verklappen, die avondjes heb ik stiekem regelmatig. En als er iets is wat het dan altijd goed doet dan is het wel een snelle nasi met wat lekkere dingetjes on the side. 

5 from 1 Review

Ingrediënten

Adjust Servings
300 gr witte snelkook rijst
450 gr nasigroente
1 pakje Conimex nasi speciaal kruidenmix
1 komkommer
2 el suiker
6 el rijstazijn
1 tl chili vlokken
400 gr voorgesneden sperziebonen
1 pakje Conimex boemboe javaanse boontjes
200 ml water
1 pakje Vandaag Vegetarisch Boneless Wings (Albert Heijn)
1 bakje Remia kant & klare satesaus
overige ingrediënten
125 gr taugé
1 zak cassave kroepoek
1 bakje gebakken uitjes
1 rode peper

Aan de slag

1.

Dit gerecht bevat meerdere onderdelen die je tegelijkertijd kan maken waardoor je lekker snel klaar bent. Begin met het opzetten van de rijst. Ik gebruik een rijstkoker maar het kan natuurlijk ook in een pan. De snelkookrijst is na 8 minuten koken gaar.
Markeer als klaar
2.

Ondertussen snijd je de komkommer in halve plakjes en meng je deze in een schaal samen met het suiker, de rijstazijn en de chilivlokken. Deze schaal zet je aan de kant voor later.
Markeer als klaar
3.

Voor de Javaanse boontjes gaan de sperziebonen samen met de boemboe en het water in een pannetje. Dit zet je op een middelhoog vuurtje en laat je rustig garen totdat alles klaar is om op te scheppen.
Markeer als klaar
4.

De rijst zal ondertussen klaar zijn en mag nu in een wok of grote koekenpan. Voeg de nasi groente toe, het zakje groente mix van de nasikruiden en 100 ml water. Roer alles goed door en zodra het water is verdampt voeg je het zakje kruidenmix toe. Verwarm alles op een laag vuur.
Markeer als klaar
5.

Bak in een koekenpan de boneless wings aan alle kant zodat ze een mooi krokant laagje krijgen. Ondertussen verwarm je de satésaus in de magnetron.
Markeer als klaar
6.

Tijd voor het opmaken van het bord. Schep een grote soeplepel nasi op het bord. Daaromheen gaat een grote lepel javaanse boontjes en zoet zure komkommer, wat verse tauge, een handje cassave kroepoek, een grote lepel satesaus en 2 boneless wings. En bovenop wat gebakken uitjes en fijngesneden verse rode peper. Enjoy!
Markeer als klaar

1 Comment

  • Roy de Wijs

    Heerlijk recept dit, en vooral de komkommers zijn favoriet!! ???

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *