Happy Chap Chips

15 min

super easy

1 portie

Lotus wortel.. Nog nooit van gehoord, zullen de meeste mensen zeggen. Maar als je er een foto ziet gaat er toch vaak een lampje branden. Deze wortel heeft aan de binnenkant een prachtig patroon van luchtkamers, een crunchy bite en is licht zoet van smaak. Lotus wortel is enorm veelzijdig. Je kunt hem koken, bakken, frituren.. Maar je kunt hem ook voor veel verschillende dingen gebruiken. In wokgerechten, soep, als decoratie, of zoals in dit gerecht als chips 🙂

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
1 lotus wortel van ca. 20 cm
sesamolie

Aan de slag

1.

Schil de lotus wortel en snijd de uiterste stukken er af. Zodra je die eraf hebt gesneden komt het mooie patroon van de lotus wortel tevoorschijn.
Markeer als klaar
2.

Snijd met een scherp mes de lotus wortel in dunne plakjes.
Markeer als klaar
3.

Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en doe hier een flinke scheut sesamolie in.
Markeer als klaar
4.

Bak de lotus wortel aan beide kanten goudbruin en knapperig. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier. That’s it, enjoy!
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *