Happiness Hummus

10 min

super easy

6

Hummus, hoemoes, humoes, hoummous.. Je kan het op heel veel manieren schrijven maar er ook bizar veel variaties mee maken. In Libanon, het land van herkomst, gaan ze vaak voor de klassieke versie, maar in Mediterrane landen wordt hummus bijvoorbeeld gecombineerd met zongedroogde tomaten. In dit recept gaan we voor een bowl full of happiness and a kick off color, rode biet!

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
400 gr kikkererwten
3 gekookte rode bieten
2 el rode bieten vocht (uit het zakje van de bieten) gekookte rode bieten worden zitten verpakt in vocht, dit heb je nodig.
2 tenen knoflook
sap van een halve citroen
2 tl gemalen komijnzaad
1 tl paprika poeder
4 el tahini
snuf zout en peper
voor de topping
10 gr pijnboompitjes
10 gr verse munt

Aan de slag

1.

Meng de kikkererwten, rode bieten, rode bieten vocht, tenen knoflook, sap van de citroen, gemalen komijnzaad, tahini en het snufje zout en peper allemaal in een blender. Heb je geen blender dan kun je ook prima een staafmixer gebruiken.
Markeer als klaar
2.

Blend alles tot het een mooie, zachte structuur heeft en schep de hummus in een schaaltje.
Markeer als klaar
3.

Rooster de pijnboompitjes even in een koekenpan, zonder olie, tot ze een licht geroosterde kleur hebben.
Markeer als klaar
4.

Strooi de pijnboompitjes en wat verse muntblaadjes over de hummus en klaar is kees!
Markeer als klaar

Notes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *