Griekse Gevulde Orzo Paprika

30 min

easy

4

Orzo? Ja orzo! Orzo is een pasta in de vorm van rijst en wordt gebruikt in de Italiaanse, Griekse en Turkse keuken. Je kunt er bijvoorbeeld salades mee maken of het in een soep doen. Het is een super veelzijdig product. Voor dit gerecht gebruiken we de orzo als vulling voor gegrilde paprika’s.

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
8 paprika's
250 gr "De Cecco" riso n° 74
5 champignons
1/2 courgette
250 gr cherrytomaten
1 citroen
50 gr Violife feta
4 el balsamico azijn
15 gr pijnboompitjes
15 kalamata olijven, ontpit en gehalveerd
4 tenen knoflook
15 gr verse basilicum
1 tl tijm
1 tl oregano
3 turkse "yakan biber" pepertjes verkrijgbaar bij de turkse supermarkt in een pot
2 el olijfolie

Aan de slag

1.

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de paprika's, verwijder de steel en zaadlijsten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met 3 el olijfolie, pers de knoflooktenen en smeer dit uit over de paprika's. Laat ze 25 minuten grillen in de oven.
Markeer als klaar
2.

Breng 1 lt water aan de kook en laat hier de orzo ongeveer 10 minuten, op middelhoog vuur, in gaar koken. Roer regelmatig door de pan zodat de orzo niet gaat klonteren en proef af en toe om in de gaten te houden wanneer de orzo beetgaar is.
Markeer als klaar
3.

Ondertussen gaan we beginnen aan de vulling voor de orzo. Rooster op een laag vuurtje de pijnboompitjes in 3 minuten zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen. Doe ze daarna in een grote schaal.
Markeer als klaar
4.

Snijd de courgette en champignons heel fijn en bak deze 3 minuten in 1 el olijfolie. Ondertussen ontpit en halveer je de kalamata olijven, snijd je de pepertjes fijn en maak je blokjes van ongeveer ½ cm van de feta. Zodra je dit hebt gedaan gaat dit allemaal in de schaal samen met de pijnboompitjes.
Markeer als klaar
5.

Als het goed is dan is je orzo nu beetgaar en klaar om gebruikt te worden. Mocht er nog vocht in de pan zitten dan eerst even afgieten.
De orzo gaat nu in de schaal met de vulling. Voeg de 4 el balsamico azijn, 1 tl tijm en 1 tl oregano toe en schep nu alles goed door. Et voila! De vulling is klaar.
Markeer als klaar
6.

Om het gerecht af te maken gaan we nog wat frisse cherrytomaatjes toevoegen. Deze halveer je allemaal, besprenkel je met het sap van een ½ citroen, 1 el olijfolie en de rasp van de citroen en een handjevol verse basilicum blaadjes.
Markeer als klaar
7.

Tijd om de paprika’s uit de oven te halen. Plaats 4 stukken paprika op een bord en vul deze rijkelijk met de orzo-vulling.
Markeer als klaar
8.

Schep wat tomaatjes bij je gevulde paprika's op het bord en klaar is kees.
Markeer als klaar
Tags

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *