Erwtensoep Zoals ’t Hoort

130 min

easy

6

Wat is een winter zonder erwtensoep? Ja géén dus. Of je nou bij oma thuis het eeuwenoude recept voorgeschoteld krijgt, of juist lekker over een kerstmarkt slentert en bij een kraampje een vers bakje erwtensoep haalt om mee op te warmen… Ertwensoep is gewoon niet weg te denken in die koude winter maanden. Maar de meeste mensen associëren erwtensoep met vlees, en veel ook. En daarom heb ik er alles aan gedaan om een erwtensoep te maken, zoals ie hoort, maar dan volledig zonder vlees. 

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
3 lt groentebouillon
500 gr spliterwten
6 laurierblaadjes
3 takjes verse tijm
8 kruidnagels
1 gele ui
2 tenen knoflook
2 preien
250 gr wortels
1 knolselderij
200 gr kruimige aardappelen
40 gr verse selderij
160 gr vegan rookworst
1 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
flinke snuf zout en peper

Aan de slag

1.

Zet een grote soeppan op een middelhoog vuur met daarin 3 lt water en 6 groentebouillon blokjes. Voeg de spliterwten, laurierblaadjes, kruidnagels en takjes verse tijm toe.
Ondertussen gaan we de groenten snijden. Schil de wortel en snijd deze in halve plakjes. Snijd de prei in ringen, snipper de ui en pers de tenen knoflook. Dit gaat allemaal bij erwten in de pan.
Markeer als klaar
2.

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Ook deze mogen in de pan.
Markeer als klaar
3.

Nu is het wachten, de soep mag nu ongeveer 2 uur op een middelhoog vuur garen.
Markeer als klaar
4.

Haal de blaadjes van de takjes selderij en voeg deze toe aan de soep. Voeg ook het knoflookpoeder, paprikapoeder en de flinke snuf zout en peper toe.
Markeer als klaar
5.

Als laatste snijd je de rookworst in plakjes en meng je deze door de soep. Et voila, de soep is klaar.
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *