Eggless Omelet

20 min

easy

4

Tijd voor een makkelijke en snelle lunch. De basis is de omelet zonder ei, en de vulling is geheel naar eigen smaak in te vullen. Heerlijk als je zin hebt in een warme maaltijd tussen de middag.

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
325 gr tofu
125 ml amandelmelk
4 el rijstmeel
3 el edelgist
1 el maizena
1/4 tl knoflookpoeder
1/2 tl gemalen kurkuma
1/4 tl gerookt paprikapoeder
1/4 tl uienpoeder
1/4 tl zout
voor de vulling en topping
250 gr champignons
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 tl sriracha saus
snufje zout en peper
tuinkers
verse bieslook
grof (zwart) zout
grofgemalen peper

Aan de slag

1.

Laat de tofu uitlekken en knijp voorzichtig overtollig vocht eruit. Plaats alle ingrediënten in de blender (staafmixer werkt ook) en meng het tot een gladde massa. Het lijkt qua structuur een beetje op hummus maar dat is de bedoeling ;)
Markeer als klaar
2.

Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Zodra de pan warm is schep je met een lepel ongeveer 3 lepels van het beslag in de pan en smeer je het uit in een mooie ronde, platte omelet vorm. Plaats een deksel op de pan en laat de omelet voor ongeveer 5 minuten bakken tot de bovenkant droog en gaar is.
Markeer als klaar
3.

Ondertussen bereid je de vulling van je omelet voor. Ik hou van simpel dus heb voor dit recept gekozen om champignons in plakjes, rode ui in halve ringen en een geperst teentje knoflook te bakken in een scheutje olijfolie. Zodra dit mooi bruin gekleurd is doe ik er de sriracha saus en een snufje zout en peper bij.
Markeer als klaar
4.

Je omelet zal ondertussen wel gaar zijn. Plaats op een zijde van de omelet je vulling en klap hem voorzichtig dicht.
Markeer als klaar
5.

Schuif nu je omelet voorzichtig met een spatel op je bord en maak hem af door er wat verse bieslook en tuinkers overheen te strooien, grof (zwart) zout en grofgemalen peper. Smakelijk!
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *