Easy Peasy Kimchi Gyoza’s

45 min

medium

30

Aziatisch eten, mijn zwakke plek, en een van de redenen waar ik wel mijn bed voor uit wil komen. Het leuke aan gyoza’s is dat ze er spectaculair uit zien, makkelijk te maken zijn en je er in kan doen wat je zelf wil. Dus als ik eters over de vloer krijg en ze wil verrassen dan is dit wel een van mijn favoriete gerechtjes.

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
1 pakje gyoza vellen (toko vriezer)
200 gr Smaakt kimchi
100 gr paksoi
100 gr shiitake paddestoelen
10 gr verse bieslook
2 el kokosolie
2 el sesamolie
Voor de saus
2 el sojasaus
1 el sambal badjak
1 tl sesamzaad
1/2 tl rijstazijn

Aan de slag

1.

Net als vele andere heb ik ook niet altijd alle tijd van de wereld, dus voor dit recept ben ik voor “kant en klaar” gyoza velletjes gegaan. Laat het pakje gyoza vellen eerst goed ontdooien, doe je dit niet dan bestaat de kans dat de vellen scheuren.
Markeer als klaar
2.

Voor de gyoza vulling snijd je de paksoi en shiitake champignons in hele fijne stukjes. Dit bak je even licht aan in 2 el kokosolie voor ongeveer 3 minuten.
Ondertussen snijd je de kimchi ook fijn en meng je dit samen met de gebakken paksoi en shiitake champignons in een schaal.
Markeer als klaar
3.

Pak een snijplank en plaats hier een aantal gyoza vellen op. Vul een glaasje water en gebruik dit om met je vinger de randen van de vellen wat vochtig te maken. Zo blijven ze beter plakken zodra je ze gaat vouwen.
Markeer als klaar
4.

Plaats een volle theelepel van de gyoza vulling in het midden van een vel en vouw de gyoza dicht. Door je rechter duim en wijsvinger in het midden van de rand te plaatsen kun je de gyoza vast houden en met je andere vingers begin je de gyoaza als een soort waaier dicht te vouwen.
Markeer als klaar
5.

Zodra de gyozas gevouwen zijn kunnen ze de pan in. Eerst bak je ze even voor 3 minuten in een laagje sesamolie zodat de onderkant lekker krokant wordt. Dan voeg je een klein laagje water toe en laat je ze nog 2 minuten stomen met een deksel op de pan.
Markeer als klaar
6.

Serveren

Om het af te maken strooi je wat verse bieslook over de gyoza's en serveer je ze met een bijpassend sausje. Meng 2 el sojasaus, 1 el sambal badjak, 1 tl sesamzaad en ½ tl rijstazijn. Smakelijk!
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *