Don’t Wanna Share My Bao Bun

45 min

medium

10 bao buns

Bij Aziatisch eten denk ik altijd aan verse, kleurrijke ingrediënten, sterke smaken en verschillende structuren. Daarom is het zo leuk dat je veel kleine gerechtjes kunt vinden in de Aziatische keuken waar al deze dingen in terug te vinden zijn. De bao bun is een van die gerechtjes. Kleine bao broodjes die je zelf kunt vullen met alles waar je hart (en maag), sneller van gaat kloppen. Geloof mij maar, je zult ze niet willen delen 😉

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
1 zak Gua Bao double slice buns (toko vriezer)
175 gr Vivera stukjes als kip
2 el sesamolie
1 el "ABC" ketjap manis (Jumbo)
1 tl sambal badjak
4 el rijstazijn
2 tl suiker
100 gr wortel
150 gr rode kool
100 gr komkommer
100 gr shiitake paddestoelen
8 stengels paksoi
2 cm verse gember
1 el kokosolie

Aan de slag

1.

Voor dit recept gebruik ik kant en klare bao buns uit de vriezer. Zorg dat ze goed ontdooid zijn voor dat je ze gaat gebruiken want anders kunnen ze aan elkaar blijven plakken en dan trek je ze makkelijk kapot. Je kunt de buns eventueel ook zelf maken maar in dit recept gaan we voor een snelle variant.
Markeer als klaar
2.

Meng in een schaal de 4 el rijstazijn en 2 tl suiker. Snijd de komkommer en rode kool in dunne reepjes en rasp de wortel. Doe dit in de schaal met het rijstazijn mengsel en laat dit intrekken totdat je de broodjes gaat opdienen.
Markeer als klaar
3.

Snijd de kipstukjes in kleine blokjes en bak ze in 2 el sesamolie tot ze een krokant laagje hebben. Voeg dan 1 el ketjap en 1 tl sambal toe en mix dit goed zodat alle stukjes bedekt zijn.
Markeer als klaar
4.

Blancheer de shiitake, paksoi en geraspte gember ongeveer 2 minuten in 1 el kokosolie zodat het wat zachter wordt en zet dit dan even aan de kant.
Markeer als klaar
5.

Ondertussen verwarm je de broodjes. Bij voorkeur in een stoommandje voor ongeveer 10 minuten. Maar als je die niet hebt kun je ze ook even 20 seconde op een bordje in de magnetron leggen, afgedekt met een magnetrondeksel.
Markeer als klaar
6.

Nu kun je de broodjes vullen. Vouw ze voorzichtig open en open ze in de vorm van een V. Zo kun je gemakkelijk eerst een schepje van de zoetzure groente erin doen, dan een schepje kipstuckjes en als laatst de warme groente mix. Dan kun nog wat koriander en rode peper erop leggen en hem voorzichtig dicht klappen.
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *