Chili Sin Carne

30 min

easy

4

Chili is zo’n heerlijk gerecht wat je zo pittig (of juist niet!) kunt maken als je zelf wil. Daardoor is dit ook heel handig om te maken als er bijvoorbeeld kinderen mee eten. En eventuele restjes? Die vries ik altijd in! Samen met een beetje rijst zodat je altijd een bakje uit de vriezer kan halen als je even geen tijd hebt om te koken.

5 from 1 Review

Ingrediënten

Adjust Servings
2 pakjes Vivera plantaardig kruimgehakt
2 blikken tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
2 blikken kidneybonen
1 gele paprika
1 rode paprika
2 gele uien
2 tenen knoflook
3 tl paprikapoeder
1 tl cayenne peper
1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
1 tl knoflook poeder
1/2 tl zout
1/2 tl peper
optioneel witte rijst
optioneel guacamole (check mijn recept)
optioneel verse koriander
optioneel verse rode peper

Aan de slag

1.

Begin met het snipperen van je uien en snijd de knoflooktenen fijn. Pak een grote pan en zet deze op een middelhoog vuur op het fornuis. Doe de ui en knoflook samen met een flinke scheut olijfolie in de pan en bak dit tot de ui glazig is.
Markeer als klaar
2.

Ondertussen snijd je de paprika’s in kleine blokjes en voeg je deze toe aan de ui. Je laat de paprika voor ongeveer 2 minuten meebakken. Dan voeg je ook het kruimgehakt toe, roer je alles goed door en laat je het nog 2 minuten verder bakken.
Markeer als klaar
3.

Voeg nu de tomatenpuree en tomaten blokjes, meng dit alles goed en begin met het toevoegen van het paprikapoeder, cayenne peper, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflookpoeder, zout en peper. Dit zorgt ervoor dat de chili zijn heerlijke smaak krijgt.
Markeer als klaar
4.

Laat dit alles nog 15 minuten op een laag vuurtje pruttelen om de smaken te laten versterken. Ik serveer de chili met witte rijst, deze kook ik in de rijstkoker terwijl de chili nog staat te pruttelen. Zodra alles klaar is schep ik wat chili en rijst in een schaal, strooi ik er verse koriander en rode peper overheen en een grote schep guacamole erop. Zo simpel is het ;) Smakelijk!
Markeer als klaar

1 Comment

  • Meg

    Net deze chili gemaakt. De pan is leeg. Dat zegt genoeg denk ik ? Super! Precies goed qua smaak, lekker pitje erin, top! ?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *