BBQ Pulled Jackfruit Buns

40 min

medium

6

Als ik denk aan festivals, foodtruckfestivals om precies te zijn, dan denk ik eigenlijk maar aan één ding, BBQ pulled jackfruit. Op een zacht broodje, met coleslaw. Oh boy, wat wordt mijn buikje hier toch blij van.

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
6 hamburger broodjes
2 blikken Fairtrade Original young jackfruit
1 gele ui
2 tenen knoflook
250 ml Remia Black Jack Smokey BBQ saus
125 ml water
1/2 tl rookaroma rookaroma is optioneel. weg te laten als je het niet kan krijgen
1 tl sambal badjak
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1 el olijfolie
snufje zout en peper
voor de coleslaw
100 gr verse rode kool
100 gr wortel
2 el witte wijn azijn
2 el mayonaise
1 el suiker

Aan de slag

1.

Voor dit gerecht gebruik ik een braadpan, maar mocht je die niet hebben dan kun je ook een een gewone pan gebruiken.
Snipper de ui fijn en pers de knoflooktenen. Fruit dit tot het glazig is in 1 el olijfolie.
Markeer als klaar
2.

Laat ondertussen de blikken jackfruit uitlekken in een vergiet en spoel het even goed af met water. Nu mogen de stukken jackfruit bij de ui en knoflook.
Markeer als klaar
3.

Nu gaat de BBQ saus, het water, rookaroma, sambal badjak, gerookte paprikapoeder, korianderpoeder en het snufje zout en peper bij de jackfruit. Roer het even goed door en laat het nu 30 minuten zachtjes garen op een middelhoog vuur.
Markeer als klaar
4.

In the meanwhile gaan we de coleslaw maken. Snijd de rode kool en wortel in dunne reepjes. Meng in een schaal de mayonaise, azijn en suiker en roer hier de rode kool en wortel doorheen.
Markeer als klaar
5.

Snijd de broodjes open en rooster deze even aan beide zijde in een koekenpan zodat ze lekker krokant zijn.
Markeer als klaar
6.

Als je jackfruit ongeveer 30 minuten heeft gegaard mag het vuur uit en ga je met 2 vorken de stukken uit elkaar trekken zodat het de “pulled pork” look krijgt. Zodra je hiermee klaar bent plaats je alles over in een koekenpan.
Markeer als klaar
7.

Bak de pulled jackfruit voor 5 minuten op een middelhoog vuur zodat de saus nog wat indikt. Het bakken zorgt ook nog voor een lichte grillsmaak.
Markeer als klaar
8.

Schep nu ongeveer 2 eetlepels jackfruit op een broodje, doe daarop ook 2 eetlepels coleslaw. En dan wens ik je veel plezier met je foodfestival at home ;)
Markeer als klaar

Notes

Serveertip! Sriracha saus is een topper om je broodje mee af te maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *