Choco Dip Dadels
Ik ben zelf geen enorme zoetekauw, maar ook ik heb weleens zin in iets zoets bij mijn kopje thee of als ik op de bank zit met een cheesy Netflix serie. Vaak heb ik na twee happen al genoeg dus daarom zijn deze chocolade pindakaas dadels top voor dat soort momentjes.
Nog geen reviews
Ingrediënten
Adjust Servings
10 Medjool dadels | |
100 gr vegan of pure chocolade | |
pindakaas | |
geroosterde kokosrasp | |
1 lange satéprikker |
Aan de slag
1.
Breek de chocolade in kleine stukjes, doe het in een schaaltje en zet dit 20 seconde in de magnetron om te laten smelten. Roer het goed door en als het niet goed gesmolten is zet je hem er nog even 10 seconde in.
Markeer als klaar
2.
Snijd de dadels over de lengte in (zorg dat de dadel in tact blijft) zodat je voorzichtig de pit eruit kan trekken.
Markeer als klaar
3.
Pak een theelepel en schep hiermee een klein beetje pindakaas in de dadel. Niet te veel want hij moet weer zo goed als dicht kunnen.
Markeer als klaar
4.
Prik de satéprikker door de dichte kant van de dadel en doop de dadel in de chocolade. Haal hem er langzaam uit en laat hem eventueel wat uitlekken boven het schaaltje chocolade. Niet genoeg chocolade in een keer eromheen? Dan doop je hem gewoon nog een keer.
Markeer als klaar
5.
Leg de chocolade dadel op een bordje en trek voorzichtig de sateprikker eruit. Strooi nu de kokosrasp erover de chocolade dadels. Even een paar minuutjes de koelkast in zodat de chocolade hard kan worden en peuzelen maar ;)
Markeer als klaar
Geef een reactie