Move Over Kimchi Pancakes
Jullie zullen ondertussen vast wel hebben opgemerkt dat de Aziatische keuken toch echt wel mijn favoriet is. Je kunt zo veel gerechten maken met alle mooie smaken die hierbij horen. Ik ben ook een enorme liefhebber van hartig, dus move over zoete pannenkoek, wij gaan voor hartige, spicy, kimchi pannenkoekjes!
Nog geen reviews
Ingrediënten
Adjust Servings
200 gr vegan kimchi (toko) | |
3 el kimchi vocht | |
1 wortel | |
1 bosui | |
4 el bloem | |
2 el rijstbloem | |
1 el maizena | |
1 tl sojasaus | |
125 ml water | |
snufje zout en peper | |
optioneel sriracha saus |
Aan de slag
1.
Mix in een schaal de bloem, rijst bloem, maizena, sojasaus, water en een snufje zout en peper. Open het blikje kimchi en giet hier het benodigde vocht ook in de schaal. Meng dit alles tot een mooi glad “beslag”.
Markeer als klaar
2.
Snij de wortel doormidden en dan in dunne reepjes en de bosui in dunne ringen. De kimchi snij je in wat kleinere stukjes. Meng dit alles door het beslag.
Markeer als klaar
3.
Tijd om te bakken. Het een koekenpan op een hoog vuur met daarin 2 el kokosolie. Schep ongeveer 2 el van het beslag in de pan. Zodra de onderkant mooi bruin, na ongeveer 3 minuten bakken, draai je de pannenkoek om en laat je hem bakken tot hij aan beide zijde mooi bruin is. Afhankelijk van de grote van je pan kun je er 2-3 tegelijkertijd bakken. Strooi nog wat bosui over de pannenkoekjes en that’s it, kind kan de was doen.
Markeer als klaar
4.
Zelf vind ik het heel lekker om de pannenkoekjes te eten met wat sriracha saus erbij. Maar eigenlijk kan elk sausje wel, het is maar net wat je zelf lekker vind ;)
Markeer als klaar
Geef een reactie