Gimme Some Hot & Sour Soup

20 min (3hr prep)

super easy

4

Oh, toen ik dit recept aan het maken was kwam ik er achter dat ik zelf gewoon vergeten was hoe lekker een kom Hot & Sour soup kan zijn. Een gerecht dat ik vaak op vakantie in Azië at, maar ook in de tijd dat we in Dubai woonde. Deze soep brengt dus mooie herinneringen met zich mee. Nog nooit op? Nou dan staat je een overheerlijke, dikkere bouillon op te wachten gevuld met paddestoelen en de perfecte hoeveelheid spiciness. Super makkelijk te maken, maar NOTE: even de paddestoelen op tijd laten wellen! Deze moeten minimaal 3 uur in water liggen voor je ze kunt gebruiken. Dit kun je ook al een dag eerder doen zodat het een hoop tijd scheelt.

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
20 gr gedroogde black fungus paddestoelen (toko)
5 gedroogde shiitake paddestoelen (toko)
1 blikje a 100 gr bamboe scheuten
300 gr silken tofu (toko)
2 stengels bosui
2 el Lee Kum Kee chili garlic saus (toko)
3 el Chinese zwarte rijstazijn (toko)
2 el sojasaus
4 el maizena
4 paddestoelenbouillon blokjes
snufje zout

Aan de slag

1.

Vul een schaaltje met 1 liter water en leg hier de gedroogde paddestoelen in. Deze hebben minimaal 3 uur nodig om te wellen. Zodra de paddestoelen gewelt zijn snijd je ze in smalle reepjes en leg je ze even aan de kant.
Markeer als klaar
2.

Nu snijd de tofu en bamboescheuten in dunne reepjes en de bosui in ringen.
Markeer als klaar
3.

Zet 2 liter water op een middelhoog vuur en doe daar de paddestoelen bouillon blokjes in.
Markeer als klaar
4.

Nu mogen de paddestoelen en bamboescheuten in de bouillon. Breng het geheel nu aan de kook. Zodra het kookt voeg je de chili garlic saus, zwarte rijstazijn, sojasaus en snufje zout.
Markeer als klaar
5.

In een klein schaaltje meng je 5 el water met 4 el maizena. Meng dit goed en voeg dit toe aan de soep. Deze wordt daardoor wat dikker. De tofu mag er nu ook bij.
Markeer als klaar
6.

De soep is nu klaar. Schep hem in een kom en strooi er wat bosui over. Smakelijk!!
Markeer als klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *