Vietnamese Pho
De eerste keer dat ik ooit een Vietnamese Pho at was in een Aziatisch restaurant met allerlei shared dining gerechten. Mijn vrienden bestelde meerdere gerechtjes en ik dacht even slim te zijn en een flink bord soep te bestellen. Ik had geen flauw idee wat ik kon verwachten maar ik had nog nooit een slechte ervaring gehad met Aziatische soepen dus dat moest wel goed zitten. Nou niets was minder waar. Toen mijn bord verscheen dacht ik bij mezelf: Wat een afzetterij. Hahaha. Flauw bouillon met nog geen handvol noodles en wat verse kruiden, ik ga met honger naar huis.
Maar een aantal jaar later kreeg ik weer een bord Pho voorgeschoteld en toen besefte ik me dat Pho niet flauw is, maar juist heel zacht van smaak, en als goed oplet je alle specerijen uit de bouillon kunt proeven. Afgemaakt met maar een paar toppings die niet overheersen, want de bouillon is wat het gerecht zo mooi maakt.
Ingrediënten
Adjust Servings
225 gr Fairtrade Original Thaise rijstnoedels witte rijst | |
100 gr shiitake paddestoelen | |
125 gr taugé | |
2stuks Shanghai Paksoi | |
1 rode ui | |
1 rode peper | |
1 lotus wortel ca. 10cm (toko) | |
1 limoen | |
15 gr verse koriander |
voor de bouillon
2,5 lt water | |
2 el sojasaus | |
1 gele ui | |
2 wortels | |
1 stengel bleekselderij | |
75 gr verse gember | |
4 gedroogde shiitake paddestoelen | |
5 tenen knoflook | |
4 steranijs | |
5 kruidnagels | |
2 kaneelstokjes | |
1 tl korianderzaad |
Geef een reactie