Thaise Rode Chick’n Curry
Er zijn behoorlijk wat verschillende soorten Thaise curry. Je hebt rode, groene, gele, penang en massaman curry. De basis van een curry is de kruidenpasta, deze verschillen door de soort peper die gebruikt wordt en de specerijen die er in zitten. En dat gecombineerd met kokosmelk zorgt voor een heerlijk romig en tegelijkertijd kruidig en pittig gerecht. Love it!
Nog geen reviews
Ingrediënten
Adjust Servings
1 pakje Fairtrade Original Thaise rode curry kruidenpasta | |
1 pakje Vivera stukjes als kip | |
300 gr basmati rijst | |
1 blik kokosmelk | |
2 blikken tomatenblokjes | |
3 stengels sereh | |
2 sjalotjes | |
100 gr shiitake paddestoelen | |
`1 courgette | |
1 gele paprika | |
1 blik baby maiskolfjes | |
125 gr taugé | |
15 gr verse gember | |
15 gr verse koriander | |
10 gr verse basilicum | |
1 rode peper | |
2 el kokosolie | |
snufje zout en peper |
Aan de slag
1.
Voor de curry zelf zijn een hapjespan of gewone pan prima om te gebruiken. Maar we gaan eerst in een koekenpan even de kipstuckjes bakken. Verhit 1 el kokosolie en bak de kipstuckjes op een middelhoog vuur tot ze lekker knapperig zijn. Zet dan het vuur uit en bewaar de kipstuckjes voor later
Markeer als klaar
2.
Verhit nu 1 el kokosolie in de hapjespan of grote koekenpan. Fruit hier voor ongeveer een minuut de kruidenpasta in zodat alle smaken vrij kunnen komen. Snijd de sjalotjes en verse gember fijn en fruit deze ook nog voor een minuut.
Markeer als klaar
3.
Voeg nu de kokosmelk, tomatenblokjes, sereh en een snufje zout en peper toe. Zet dit op een middelhoog vuur zodat de smaken goed los kunnen komen. Ondertussen zet je de rijst op volgens de beschrijving op de verpakking.
Markeer als klaar
4.
We gaan nu de groenten snijden. Het lekkerste is als deze nog een stevige bite hebben dus ze gaan pas vrij laat in de curry. Snijd de shiitake in plakjes, courgette in halve plakjes, paprika in reepjes, rode peper in smalle ringen en de baby maïs in de lengte door de midden.
Markeer als klaar
5.
Ondertussen zal je rijst wel gaar zijn. Indien nodig giet je dit even af en zet je de pan met deksel erop klaar om op te scheppen.
Markeer als klaar
6.
Alle groenten mogen nu in de curry. Meng dit alles goed en laat het 3 minuten pruttelen. Nu mogen de verse koriander en basilicumblaadjes erdoor geroerd worden en als aller laatste ook de kipstuckjes.
Markeer als klaar
Geef een reactie