Portobello Please!
Portobello. Een hele mooie naam, maar eigenlijk is het gewoon een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Door de vlezige structuur en het enorme formaat van deze paddestoel kun je er enorm veel kanten mee op! Je kan ze door een risotto doen, er soep of een burger van maken, of ze juist de ster van het gerecht laten zijn. Dit voorgerechtje draait volledig om de portobello.
Nog geen reviews
Ingrediënten
Adjust Servings
4 portobello's | |
1 pakje Violife feta | |
1 potje zwarte olijven tapenade | |
2 turkse "yakan biber" pepertjes | |
1 teen knoflook | |
scheutje truffelolie | |
handje verse peterselie |
Aan de slag
1.
Begin met het voorverwarmen van de oven. Deze gaat op 200 graden.
Markeer als klaar
2.
Borstel de portobello voorzichtig even af als er wat vuil op zit. Snijd dan het steeltje en eventueel het dunne randje, onder de hoed van de portobello, er voorzichtig af.
Markeer als klaar
3.
De knoflook en de pepertjes snijd je fijn en verdeel je over de portobello’s. Smeer ze nu in met een dikke laag van de zwarte olijven tapenade.
Markeer als klaar
4.
Nu gaan we blokjes snijden van de feta. Snijd 5 blokjes van ongeveer 1cm per portobello, 20 in totaal dus. Verspreid deze over de portobello’s.
Markeer als klaar
5.
Tijd om ze in de oven te stoppen. Laat ze hier 20 minuten in garen.
Markeer als klaar
6.
Zodra je klaar zijn besprenkel je ze met wat truffelolie en fijngesneden verse peterselie. Bon appetit!
Markeer als klaar
Geef een reactie