Brazilian Break
Iedereen verdient wel eens een Brazilian Break. Een tropische lunch die je even het gevoel geeft dat je op het strand in Rio de Janeiro ligt. In Brazilië groeit de acai bes, een donkerblauwe tot paarse vrucht, die vol antioxidanten, vitamine, mineralen, omega vetzuren en proteinen zit. Deze vrucht wordt vaak verkocht als poeder of pulp. Met deze pulp kun je acai bowl maken met allerlei verschillende toppings. In Brazilië eten ze dit vaak met veel zoetigheid erop, maar vandaag gaan we voor deze fruitige variant.
Nog geen reviews
Ingrediënten
Adjust Servings
1 doosje Fine Fruits Club acai puree (Eko Plaza vriezer) | |
1,5 banaan | |
100 ml havermelk | |
1 vijg | |
10 frambozen | |
10 blauwe bessen | |
2 el gojibessen | |
2 el moerbei bessen | |
2 el gepofte quinoa | |
2tl chiazaad | |
2 tl kokosrasp |
Aan de slag
1.
Stop de bevroren acai puree, banaan en havermelk in de blender en meng dit alles tot een mooie gladde massa.
Markeer als klaar
2.
Schep de puree in een schaaltje en maak het af door de toppings erop te plaatsen. Hier kun je helemaal je eigen invulling aan geven. Meer is het niet! Geniet ervan :)
Markeer als klaar
Notes
Ook lekker als topping: aardbeien, granola, pure chocolade, kiwi, mango. Genoeg mogelijkheden!
Geef een reactie