Hotdog Party Mexican Chili
Oh hotdogs… Een van die dingen die je af en toe wel mist als je plantaardig eet. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig super goede vleesvervangers waardoor je gerechten zoals deze totaal niet hoeft te missen. En dan zijn deze Mexican Chili hotdogs een hele fijne optie om te hebben. Of je ze nou eet als snack of tussendoortje ? Zin in verschillende toppings? Check dan ook de Spicy Korean, Grilled Hawaiin en de American Classic hotdog recepten!
5
from
1
Review
Ingrediënten
Adjust Servings
1 pakje AH Vegan hotdogs | |
4 hotdog broodjes | |
175 gr kruimgehakt | |
1 zakje taco kruidenmix | |
1 zakje Nature & Moi geraspte cheddar | |
1 blik kidney bonen | |
1 potje jalapenos | |
1 avocado | |
15 gr verse koriander | |
sriracha mayonaise | |
100 ml water |
Aan de slag
1.
Om de hotdogs op te warmen grill je ze voor ongeveer 2 minuten aan elke kant, in een grillpan met een scheutje olijfolie.
Markeer als klaar
2.
Bak in een koekenpan het kruimgehakt voor ongeveer 2 minuten met 1 el olijfolie. Voeg nu het zakje taco mix en 100 ml water toe. Roer dit goed door elkaar. Het blik kidney bonen mag er nu ook bij, meng dit met het kruimgehakt. Zet het vuur uit en de pan even aan de kant.
Markeer als klaar
3.
Halveer de avocado en snijd hem in plakjes. De hotdog broodjes kun je opensnijden, niet helemaal, maar zorg dat beide zijde nog aan elkaar zitten. Zo vallen de toppings er niet zo makkelijk tussenuit.
Markeer als klaar
4.
Plaats 2 of 3 plakjes avocado op een zijde van het broodje en leg de hotdog in het midden. Schep nu ongeveer 3 eetlepels van het kruimgehakt over de hotdog.
Markeer als klaar
5.
Maak hem af door er flink wat geraspte cheddar, jalapenos, en verse koriander op te doen. En voor de liefhebber als finishing touch wat sriracha mayo.
Markeer als klaar
Zo, dit is pas een echte maagvuller! Super lekker zo met het gehakt, de taco mix kruiden en bonen. En snel op tafel, altijd makkelijk ☺️??