Greener Than Green Spaghetti

20 min

super easy

4

Zeg je spaghetti, dan zeg je meestal rode saus. Maar wat nou als ik groene saus zeg? Een zachte, smeuïge saus, greener than green and smoother than smooth. Dan zit je bij dit pasta gerecht aan het juiste adres. Een snelle vitamine bom, vol groene groente. En guess what, hierna zul je twee keer nadenken voordat je een saus kiest de volgende keer 😉

Nog geen reviews

Ingrediënten

Adjust Servings
500 gr spaghetti
350 gr groene asperges
200 gr verse spinazie
3 avocado's
25 gr pijnboompitjes
2 tenen knoflook
10 gr verse basilicum
5 el olijfolie
50 ml water
snufje zout en peper
voor de topping
10 gr pijnboompitjes
5 gr verse basilicum

Aan de slag

1.

Zet een kookpan met 2 lt water op het vuur en zodra het water kookt voeg je de spaghetti toe. Deze kook je in 8 minuten beetgaar en giet je dan af. Bewaar de pasta in de pan zodat het warm blijft.
Markeer als klaar
2.

Ondertussen maken we de pesto klaar. Dit doe ik in de blender, maar als je die niet hebt dan kan het ook prima met een staafmixer.
Markeer als klaar
3.

Grill de pijnboompitjes even in een koekenpan zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen en de smaak enorm wordt versterkt. Grill zowel de pijnboompitjes voor de pesto als die voor de garnering. Houd de pitjes voor de garnering apart tot het eind.
Markeer als klaar
4.

Ook grillen we de groene asperges, voor ongeveer 5 minuten in 2 el olijfolie, zodat ze hun bite behouden. Bewaar ze even tot je gaat opdienen.
Markeer als klaar
5.

Stop de ingrediënten voor de pesto, de spinazie, avocado’s, pijnboompitjes, parmezaan, knoflook, basilicum, olijfolie, water en het snufje zout en peper in de blender en mix het tot het een mooie gladde pesto is.
Markeer als klaar
6.

Nu gaan we de pesto mengen met de pasta en dan plaats je een portie op het bord. Deze maak je af met 2-3 asperges erop, aantal verse basicilum blaadjes en wat pijnboompitjes. En dat was hem, greener than green kan bijna niet ;)
Markeer als klaar

Notes

Dit gerecht is het lekkerst als je het gelijk eet. Door de verse pesto ingrediënten, avocado en spinazie, raad ik het niet aan om het de volgende dag nog op te eten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *