To Die For Pad Thai
Als je door Thailand reist is Pad Thai misschien wel het gerecht dat je het meest tegenkomt. Op elke hoek van de straat staat wel een klein eetstalletje on-the-spot dit simpele, overheerlijke, noodle gerecht te maken. En als het aan mij ligt, is de kracht van dit gerecht dat het eigenlijk heel weinig nodig heeft. De smaak van de saus en de combinatie van de paar ingrediënten zorgt voor de perfecte balans van dit iconische streetfood gerecht.
5
from
1
Review
Ingrediënten
Adjust Servings
220 gr Koh Thai rijst noodles | |
125 gr taugé | |
75 gr julienne wortel | |
40 gr verse koriander | |
375 gr tofu | |
1 el gemalen kurkuma | |
3 el edelgist | |
1 el kokosolie | |
2 limoenen | |
25 gr verse bieslook | |
50 gr ongezouten pinda's |
voor de saus
1 el tamarinde pasta | |
2 el sriracha saus | |
5 el sojasaus | |
2 el kokosbloesemsuiker |
Aan de slag
1.
Begin met een pannetje water op het vuur te zetten waar je de noodles in kan koken. Het is fijn als het water al kookt zodra je daarmee aan de slag gaat.
Pad Thai wordt altijd met ei gemaakt. Hier gebruiken we tofu voor als vervanger. Zorg dat de tofu goed is uitgelekt en verkruimel deze in een schaal. Strooi het gemalen kurkuma poeder en edelgist overheen en meng het goed. Dan mag de tofu in een grote koekenpan met 1 el kokosolie. Bak hier de tofu in op een middel hoog vuur. Ondertussen gaan we de saus maken.
Markeer als klaar
2.
Moeilijk is het niet, combineer de tamarinde pasta, sriracha saus, sojasaus en kokosbloesemsuiker in een schaal en roer het goed door. Zet de schaal even aan de kant.
Markeer als klaar
3.
Nu de noodles. Laat deze in het pannetje kokend water weken tot ze beetgaar zijn (1-2 minuten kan soms al voldoende zijn). Hou ze goed in de gaten want dat kan snel gaan en als ze te zacht worden dan verliest je Pad Thai z’n stevige structuur. Zodra ze goed zijn giet je ze af en zet je ze klaar om te gaan gebruiken.
Markeer als klaar
4.
Als laatste voeg je de taugé en wortel toe aan de tofu, roer dit even door elkaar en dan mogen ook gelijk de noodles, saus en koriander blaadjes er bij. Meng dit alles goed en je kunt gaan opscheppen.
Markeer als klaar
5.
Plaats de Pad Thai op het bord en maak het af met ongeveer 8 stengels verse bieslook, een handjevol ongezouten pinda’s en een halve limoen. Voor de liefhebber kun je eventueel een klein schaaltje chilivlokken erbij serveren.
Markeer als klaar
Notes
Ingrediënten zoals tamarinde en kokosbloesemsuiker, gewoon verkrijgbaar bij Albert Heijn, schaf je 1 keer aan en kun je lang bewaren en meerdere malen gebruiken.
Vandaag deze Pad Thai gemaakt. Super lekker, heel smaakvol. Recept was goed te volgen.
Wel pittig maar daar houden wij wel van.